U bent hier:

Regio Limburg Deelrestauraties

Op deze regioavond in Limburg keken we enigszins benauwd naar het aantal bezoekers dat kwam binnenstromen toen we begonnen.
We konden niet terecht in de foyer van het MFC en hadden dus een zaaltje op de 1e etage gekregen.
Dat liep wel erg vol, maar uiteindelijk konden alle 35 leden toch een plaatsje vinden.
Veel van onze Belgische leden waren ook weer present, Danny Verslype uit Oostende had weer de langste reis had gemaakt. Complimenten Danny!

We hadden voor deze avond drie presentatoren over deelrestauraties en Rob Wetzels had gezorgd voor het nodige plaatmateriaal en een aantal reparatiestukken.
Matthijs Blankesteijn begon met zijn presentatie ‘Plaatjes over gaatjes’, waarin hij de diverse lasmethodieken  met ons door nam, met daarbij de speciale aandachtspunten voor elke methodiek.
De foto’s die hij hierbij presenteerde kwamen voornamelijk van zijn restauratieproject van de SAAB 900 CD.
Ook de verdere afwerking van de oppervlakte (schuren, plamuren, primeren enz.) kwam aan bod.

Frans Westenbrink was de tweede presentator en hij ging met ons –aan de hand van een fotopresentatie- de aankoop en restauratie van een 96 V4 uit 1978 doornemen.
Het begon met de diagnose “wat heb ik gekocht” en daarna het maken van een restauratieplan.

Omdat Frans een voorkeur heeft voor het helemaal kaal maken van het plaatwerk, werden er nogal wat verfkrabbers en staalborstels versleten tijdens de deelrestauratie.
Dat het geen gehele restauratie werd, bleek tot ieders verrassing pas aan het eind, want de carrosserie werd aan de buitenkant gelaten zoals die was. Die zag er nog prima uit.

De derde presentator was Rob van Eckeren, die begon met het verhaal van Monte Carlo gele 900 classic cabrio uit 1992, die hij in 2007 via België kocht van een Italiaanse journalist.
De cabrio leek met wat flink poetswerk weer in topconditie te zijn, echter er waren een paar ‘onderhuidse’ tegenvallers.
Een apart verhaal was de vervanging van de linnen kap door iemand die dat vanuit België aan huis kwam doen en perfect werk afleverde.
De tweede deelrestauratie van Rob was een rode 900 Classic Coupé uit 1993, die schijnbaar –af fabriek- een zeer slechte coating meekreeg. Toen Rob er aan begon kwam hij allerlei onverwachte minder leuke plekken tegen. De foto’s ervan ‘spraken boekdelen’.

Het streven om binnen de regio meer leden bij organisatie en uitvoering van activiteiten te betrekken was deze avond zeker geslaagd.
 

Sponsoren