U bent hier:

Regio Limburg Moeilijk verkrijgbare onderdelen

Bij de regio Limburg hadden we voor de laatste regioavond van 2017, dus op 28 november, het onderwerp “moeilijk verkrijgbare onderdelen van de klassiekers” gepland.
Toen we eens gingen inventariseren wat dit allemaal zou kunnen omvatten en wie hierover een goed verhaal zou kunnen houden, kwamen we –na een tip van ons regiolid Nanouk Broens- terecht bij Thom van der Wiel, bij ons allemaal bekend van zijn bedrijf SAABWORLD.NL.

Thom was graag bereid om voor ons een presentatie over dit onderwerp te verzorgen, zij het dat zijn verhaal in hoofdzaak de types 90,99 en 900 classic omvatte.
Thom kwam die avond in een als fonkelnieuw uitziende (gerestaureerde) 99 EMS, die zo goed als klaar was, waarbij de rit van Voorst naar Spaubeek (en terug) werd gebruikt als uitgebreide testrit.

In zijn werk hanteert Thom het motto “Er is overal een oplossing voor” en dat motto komt in de praktijd dikwijls van pas.
Het is helaas zo dat op de webshop van Saabworld.nl slechts een paar procent zichtbaar is van alle onderdelen die men in werkelijkheid op voorraad heeft.
Jammer genoeg is het ondoenlijk om dat allemaal bij te houden op de website.

Doordat men bij SAAB door de jaren heen vaak de helft van een bepaald model gebruikte om er met een nieuwe andere helft weer een nieuw type van de maken, hebben wij Saabrijders het geluk dat er veel onderdelen uitwisselbaar zijn.
Ten aanzien van het ‘moeilijk’ verkrijgbaar zijn van onderdelen moet men zich ook afvragen of er nieuw of ook gebruikt materiaal mag worden ingezet, of er originele onderdelen, of ook namaak gebruikt mag worden en welk budget men beschikbaar heeft.

Echt moeilijk verkrijgbaar zijn o.a. interieurdelen, waterpomp B-motor, bepaalde banden maten, verlichting onderdelen, emblemen, cabrio interieur en zuigers en geleiders.

De ruim 30 aanwezige leden op de avond kwamen tot een conclusie ‘het is mooi voor ons SAAB-rijders dat er zulke bedrijven als Saabworld.nl bestaan’.

Sponsoren