U bent hier:

Regioavond Saab 9.5NG

Op de laatste dinsdag van oktober werd bij de regio Limburg weer eens aandacht besteed aan de geschiedenis van een SAAB model.
We hebben in het verleden al bijna alle modellen gehad, maar deze avond kwam een SAAB model aan bod met maar een korte geschiedenis, een model dat wij pas vanaf 2010 op de weg tegenkwamen, namelijk de SAAB 9-5 New Generation (NG).

Clement Maussen, Johan van Halbeek en Ton Ramaekers hadden alle feiten en weetjes over deze 9-5 op een rijtje proberen te krijgen, maar omdat het model nog geen 3 jaar in productie is geweest en de geschiedenis dus feitelijk maar kort is, hadden ze er nog een extra dimensie bij gehaald voor deze avond.
Zo stonden er op deze avond een drietal prachtige Saabs 9-5NG op een rijtje in de werkplaats van R&R Autoservice in Rothem-Meerssen, waar we voor deze regioavond naar toe uitgeweken waren:
een 9-5NG 2.8TAero, het topmodel, met permanente 4 wiel aandrijving en tweemaal de 9-5 NG 2.0T ook in de Aero uitvoering.

In een beamer presentatie werden ons alle feiten over dit type verteld, met daarbij een aantal leuke flimpjes. Zo hoorden we o.a. dat er in totoaal 11.607 Saabs 9-5 zijn geproduceerd, waarvan 33 Sport-Combi’s.
Deze zijn dus erg zeldzaam. Er kwam ook een foto langs van een 9-5 NG 2-deurs hatchback.
Waar die is gebleven blijft tot nu een raadsel.

We kijken weer terug op een erg leerzame Saabavond.

 

Sponsoren