U bent hier:

Regio Limburg Avondrit

We hadden geluk op deze laatste dag van juni , want er scheen op deze vrijdagavond een zwak zonnetje aan de drukke wolkenhemel.
Op de parkeerplaats van Auberge “de Rousch” in Heerlen waren tussen alle andere automerken, ook een zestiental Saab’s geparkeerd.
Drie nationaliteiten waren vertegenwoordigd, afgaande op de nummerplaten met B, D en NL erop.

Er werden nog een aantal nieuwtjes uitgewisseld, hier en daar werd nog even onder een motorkap gekeken of zelfs nog een hapje gegeten.
De routebeschrijving voor deze rit was een aangepaste versie van het eerste deel van de Limburg Tour van 2016, met een stukje er aan ‘gebreid’ om een leuke finish locatie te bereiken.

Nadat de routebeschrijvingen waren uitgedeeld ging de gevarieerde Saab karavaan starten. We zagen 96TT en 96TT MonteCarlo, 96V4 in diverse bouwjaren, 900 Classic in de GLi-  ,  de CD-, de Silver Arrow-, de cabrio- en de GT-versie, diverse 9-3 cabrio’s en tot slot nog een paar 9-5’s.

Omdat direct in het begin een weg open lag hadden we de routebeschrijving een week eerder nog moeten aanpassen, om zodoende een omrijding van enkele kilometers te maken.
De lange sliert Saab’s reed eerst nog als een soort treintje, maar de groep viel steeds meer uit elkaar.
In het begin reden we door tal van leuk Limburgse dorpjes, zoals Ubachsberg, Eys, Wittem, Hilleshagen en Vijlen.
Na bijna 27 kilometer bereikten we in Wolfhaag de Belgische grens en reden Gemmenich binnen.
Via Völkerich, Plombières, Montzen, Hombourg en Henri-Chapelle kwamen we in het schilderachtige dorpje Clermont (bekend van meerdere voorgaande Limburg touren).

We hadden van te voren al geïnformeerd bij de kastelein van het enige café aldaar, maar hij gaf aan doordeweeks altijd om 21:00 uur te sluiten en wilde er geen uitzondering voor maken.
Dus hadden we de route maar enigszins aangepast, zodat we in het mooie stadje Aubel aankwamen.

Daar zijn genoeg café’s en de kastelein van Taverne Aubeloise had toegezegd om op het terras plek voor ons vrij te houden.
Zo kwamen druppelsgewijs alle deelnemers op het terras terecht om te genieten van elkaars gezelschap, lekkere drankjes en de mooie zomeravond.
De klok ging dan ook al ver richting middernacht eer  we weer vertrokken.

Sponsoren