U bent hier:

Op bezoek bij ACE Automotive

SCN Regio Randstad is op 18-11 jl. te gast geweest bij ACE Automotive in Alphen a/d Rijn voor een gezellige en interessante avond over open daken, het tinten van ruiten en de vervanging van autoruiten. Na een vriendelijk welkom met koffie en koek vertelt eigenaar Louis Lambooy over de ontstaansgeschiedenis en de activiteiten van het in 1985 opgerichte bedrijf. Ondanks de langjarige periode van economische tegenwind waar vooral op prijs is geconcurreerd, heeft ACE zijn plek weten te behouden. Door zich juist te richten op de beste kwaliteit van de geboden producten en diensten, zo licht Louis toe.

Voorbeelden
In de loop van de jaren hebben autofabrikanten de weg naar ACE weten te vinden voor plaatsing van open daken in bijvoorbeeld Mitsubishi’s en recentelijk Suzuki’s. Het accent is inmiddels verschoven naar particulieren maar ook het bedrijfsleven, overheidsinstanties en buitenlandse vertegenwoordiging in Nederland mag ACE rekenen tot zijn klantenkring. Op de website van ACE Automotive zijn daar enkele aansprekende voorbeelden van te vinden. Zoals het allereerste originele  achteraf in een Bentley Continental GT gemonteerde schuifdak, de uitnodiging van de Iraanse staat instructie te geven over de inbouw van open daken, en ruitfolie plakken op Peugeots van de Nederlandse defensie. Een ander voorbeeld: de montage van glas in en de constructie van zogeheten ‘PRT’, Personal Rapid Transport voertuigen in Abu Dhabi.

Doorvragen
Aan de hand van de plaatsing van een nieuwe voorruit in een 9-3 NG illustreert Louis samen met zijn zoon hoe zij te werk gaan. Zorgvuldig. Net als bij autoruiten wordt er ook bij andere producten nauwgezet geopereerd. ‘Ik ga weleens bij een bedrijf kijken hoe zij bijvoorbeeld een open dak systeem inbouwen. Dan stel ik vragen en blijf ik vaak doorvragen. Sommigen vinden dat misschien vervelend,’ zegt Louis, ‘Maar ik wil als ik het vervolgens zelf doe dan ook écht goed doen.’ Zijn zoon heeft ondertussen een demonstratie gegeven van het aanbrengen van een verduisterende folie op de achterruit van een andere auto. Ook is er een toelichting op de werking en bevestiging van open daken.

Vervolg
Namens SCN Regio Randstad en de aanwezige leden bedankte Adri Bennis de familie Lambooy, hun medewerkers en de vakman van Hollandia schuifdaken voor de hartelijke ontvangst en leerzame avond. De fles SCN wijn editie 9-3 blijkt het juiste cadeau. Santé op het vervolg!

 

Sponsoren