U bent hier:

Stevige auto’s, die SAAB’s

Ons actief lid Frans Nijsten uit Limbricht en zijn familie zijn erg blij dat ze ruim 15 jaar geleden een Saab kochten. Ze waren met z’n vieren in hun 9-5 Estate onderweg op de A58 in het Brabantse land toen ze op de snelweg plotseling met kracht werden ‘aangetikt’ door een andere auto.

De 9-5 is daardoor zowel in lengte- als breedterichting van de auto meerdere malen over de kop geslagen en in een slootje beland. Omdat een Saab nogal stevig gebouwd is konden ze alle vier relatief ongedeerd uitstappen/kruipen. Frans had last van whiplash-achtige klachten en is door de ambulance ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vrouw en de twee kinderen mankeerden nagenoeg niets.

Volgens de schade-expert was het met een gewone middenklasser héél anders afgelopen. Door omroep Brabant werd een filmpje voor het nieuws gemaakt. In werkelijkheid ziet het wrak van de Saab er nog veel erger uit dan op filmpje! Voor, achter, links, rechts, boven, beneden, alles is krom of kapot. Maar de kooi is nagenoeg intact. Na bijna een miljoen kilometers zijn eerste ongeluk, ook nog volledig buiten zijn schuld. Wat voel je je dan machteloos en meer…

Ook al vindt hij het sentimenteel klinken, maar Frans is de Saabconstructeurs én zijn Saab erg dankbaar. Het voelt voor hem net of hij een trouwe vriend verliest. Hij gaat ook geregeld een kijkje nemen bij het wrak. Dat hoort een beetje bij zijn manier van verwerken van deze heftige gebeurtenis.

Sponsoren