U bent hier:

Verslag tourtocht “De Waterlinie”

Een topdag, om het met èèn woord te omschrijven. Met als verhaallijn “de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie” met z’n prachtige omgeving als speelplaats waar wij als gelukkige Saabliefhebbers van mochten genieten.

Het prachtig gelegen fort Wierickerschans is het start- en eindpunt. Hier stonden de 65 Saabs, in alle kleuren, mooi opgesteld. Maar er moet gereden worden op deze mooie dag, dus na een korte geschiedenisles over de Franse invasie van Lodewijk XIV konden wij onze paradepaardjes de sporen geven. Maar liefst twaalf forten en ongeveer 25 plaatsen werden aangedaan.

Met dank aan de duidelijke routebeschrijving verplaatsten wij ons weer verder door een heerlijk Hollands landschap met kronkelwegen over de dijken. Langs het Vinkeveense waterlandschap en weilanden met lammetjes. Langs de 134 kilometer lange route is er genoeg gelegenheid om bij een van de vele horecagelegenheden te lunchen.

Weer terug bij het fort Wierickerschans zien we dat de Saabjes zich weer fotogeniek hebben opgesteld rondom de binnenplaats.

Steve Schroeter & Renate de Vries.

Voor een indruk van deze dag kijk s.v.p. op deze site bij de tab Foto’s/evenementsfoto’s. Op youtube staat een leuk filmpje over de start van deze tourtocht: https://youtu.be/AUsaAJjzogU

Sponsoren