U bent hier:

Van Wasstraat tot Lakstraat

Op 17 december namen Joop Jacobs en Paul Vlemmings ons, in een sfeervolle ambiance, mee in een heel mooi Saab avontuur.

Via Marktplaats werden de heren geconfronteerd met een te koop staande Saab 99 CC uit 1979 in het Saabmuseum in Overschilde. Opgebeld naar Harm van den Laan en een afspraak gemaakt om te komen kijken. 297 km heen en 297 km terug. Buiten deze Saab 99 CC stonden er nog twee Saab’s en wel een 99X7 en 99L. Ze vertrokken met 1, gingen voor 2 en het werden er uiteindelijk 3. De 99 CC en de ((XL werden opgeknapt met de 99 l als donorwagen, maar de Saab’s waren allemaal helemaal anders dus paste de onderdelen van de donorwagen er niet op. Met zeer veel speurwerk werden de onderdelen verzameld en zo werden de Saab’s weer tot leven gebracht.

Joop, ging ook zeer uitgebreid in op alle verschillen van de auto’s, maar ook in hun uitrustingen. Mooie verhalen, zoals een Saab met mazelen maar ook hoe zij aan alle spullen kwamen in alle hoeken van Nederland. Wat zijn er op veel plaatsen nog veel onderdelen te krijgen van oude Saab’s, maar je moet natuurlijk wel weten waar.

De 99X7 heeft Joop verkocht aan een nieuwe eigenaar in Duitsland, en de 99 CC rijdt rond in de omgeving van Nijmegen. De 99 L heeft Joop samen met Paul en Willem weer helemaal “compleet” gemaakt en is nog steeds in Joop zijn bezit. Als laatste liet Joop zien de kosten en de opbrengst van deze exercitie, waarbij de uitkomst was “Veuls te weinig, aan positieve baten”.

Maar goed we praten hier ook over een HOBBY!

Tot slot werd er nog een film getoond van een dubbeltest tussen een Renault 20 uit 1977 en Joops Saab 99 Combi Coupe uit 1979. De conclusie van deze test was dat de Saab 99 CC toch te fijnste auto was.

 

Joop en Paul heel hartelijk bedankt voor deze boeiende presentatie.

Sponsoren