U bent hier:

Regio Randstad – Mille Miglia 2014

Op woensdag 16 oktober organiseerde Regio Randstad een interessante en informatieve avond over de Mille Miglia 2014 voor leden van Saab Club Nederland en ook voor andere geïnteresseerden.  Onze gasten waren de heren Peter Stockhuizen en Roel Wolff die ons aan de hand van vele foto’s en filmbeelden op enthousiaste wijze vertelden over hun deelname aan de Mille Miglia 2014 in Italië; een van de bekendste en mooiste autoraces ter wereld.

De autorace duurt tegenwoordig 4 dagen en voert door de mooiste regio’s en historische dorpen van Italië. Deelname aan de Mille Miglia is beperkt tot merken en modellen van auto’s die aan ten minste een van deze originele Mille Miglia-races hebben deelgenomen. Van ons geliefde merk mag dus alleen het type Saab 93 meedoen. Peter Stockhuizen en Roel Wolff met startnummer 98 reden in een Aston Martin International uit 1934. De enige boodschap die ze van de eigenaar mee kregen voordat ze vertrokken was : ze moesten finishen, de auto heel houden en op tijd remmen.

Dankzij hun enthousiaste verhaal, de vele foto’s en filmbeelden en de meegebrachte boeken en Roadbooks kregen we een goed beeld van deze spectaculaire autorit. Het is dan ook  zeer de moeite waard om bijvoorbeeld de start of de finish in Brescia een keer bij te wonen.

Regio Randstad

 

Sponsoren