U bent hier:

Bedrijfsbezoek autoschadebedrijf vd Linden Veldhoven

Op 15 oktober rond 19.30 uur verzamelde zich een grote groep Saabclubleden in de kantine van Autoschadebedrijf v d Linden in Veldhoven. Daar werden ze welkom gehete door Peter van der Linden mede-eigenaar van dit mooie bedrijf. Peter verzorgde een uitstekende presentatie over alle facetten van zijn bedrijf, dat ook aangesloten is bij ASN-autoschade, een van de grote franchiseorganisatie op het gebied autoschade. ASN heeft goede contacten met de lease-en verzekeringsmaatschappijen.

Natuurlijk is Peter zijn bedrijf gericht op autoschades, maar ook car-cleaning en caravan-en camperherstel zijn belangrijke onderdelen van zijn onderneming. Verder is men actief met het uitdeuken zonder spuiten en quick repair. Per jaar doet men ook nog een restauratie of deelrestauratie van een oldtimer. Nu werd er een lelijk eendje opgeknapt wat straks zeker geen lelijk eendje meer is.

Na de boeiende presentatie werden de Saabclubleden opgedeeld in twee groepen voor een uitgebreide bedrijfsbezichtiging. De groep van deze schrijver, kreeg als eerste een uitleg over een computer-schade calculatie-programma dat, tot op de cent nauwkeurig, het schadebedrag vaststelt. Aan de hand van schadefoto’s, merk, type en bouwjaar rekent de computer precies uit wat de schade mag kosten voor de verzekeringsmaatschappij. Een totaalbedrag inclusief de arbeidskosten. Tevens genereert de computer een lijst van de te bestellen onderdelen en spuitmateriaal. Ook geeft de computer aan wanneer een auto total loss is, rekening houdende met de restwaarde van het voertuig. Fascinerend om te zien hoe dit allemaal werkt.

Toen gingen we de werkplaats in en kregen we uitleg over schadeherstel zoals de demontage, het richten, uitdeuken, spuitklaar maken en afmonteren. Zeer interessant was de uitleg over plamuren, schuren, in de primer zetten, spuiten in de basis lak en dan spuiten van de toplaag. In de mengkamer zagen we hoe middels een geavanceerde mengmachine de juiste verfkleur tot stand komt. nagenoeg alle verven zijn tegenwoordig op waterbasis. Ook kregen we een demonstratie uitdeuken zonder spuiten. Kleine deukjes werden van binnenuit met een lange haak weer teruggeduwd. Een echt specialistisch werk. Peter deed ook nog voor hoe car-cleaning moest worden uitgevoerd. Op een verweerde motorkap werd met diverse pasta’s weer een nieuw ogende motorkap gepolijst.

Hierna was het tijd voor een drankje en een hapje en was er gelegenheid voor het stellen van vragen, en die waren er voldoende.
Wiel Muijsers, bedankte Peter en zijn collega Groenen voor de zeer interessante bedrijfsbezichtiging en bood beide heren een fles Saabwijn aan.

Voldaan van de vele ervaringen en informatie ging, laat in de avond, weer iedereen huiswaarts.

Nogmaals dank aan Peter van der Linden en de heer Groenen en onze John Hondebrink voor deze mooie Clubavond.

Wiel Muijsers

Sponsoren