U bent hier:

Verslagen najaarssleuteldag Limburg

Op zaterdag 5 oktober werd er weer volop aan Zweeds erfgoed gesleuteld op onze vertrouwde locatie bij garage René Coumans in Beek.

Alle vier de bruggen waren door de dag heen doorlopend in gebruik. Van een simpele bodeminspectie of olie verversen, dan wel een uitlaat vervangen, tot de meer omvattende zaken als werken aan sensoren en assen. Maar ook en zeker niet minder belangrijk: er werd weer heel wat kennis en allerlei wetenswaardigheden over Saab en aanverwante zaken uitgewisseld. Op de werkvloer, buiten in het najaarszonnetje of in de kantine met mooi zicht op de garage.

De sleuteldag blijkt naast het vanzelfsprekende technische aspect steeds meer een sociale functie te vervullen. Immers, ook niet sleutelaars komen enthousiast een kijkje nemen; nieuwe leden komen kennismaken of gelijk de handen uit de mouwen steken, én aspirant leden komen sfeer proeven. Overigens is er niet alleen sfeer geproefd, maar ook de overheerlijke stukken vlaai vonden als vanouds weer gretig aftrek.

Met de leden komen uiteraard ook hun auto’s : een breed scala van het Saabverleden was weer vertegenwoordigd. Voor een aantal Saab’s , zoals een glimmende steilneus cabrio, jawel met de kap open, de laatste dag buiten alvorens weer de winterstalling op te zoeken. Het doet nu al verlangen naar het voorjaar.
En ook dan hebben we gelukkig weer een sleuteldag.

Tekst: Frans Nijsten

 

Zaterdag 05-10-2019 vond onze zoveelste najaarssleuteldag plaats bij onze vaste sleutelplek van Garage René Coumans in Beek. Rene Coumans, zelf ook fervent saabrijder, was dan ook weer enthousiast om zijn werkplaats beschikbaar te stellen voor de Saabclub.

Om 10.00 uur stond de 1ste nieuweling uit het zuidelijke plaatsje Partij al aan de poort. Wel lid maar nog nooit langs geweest. 'S middags vertrekkend was deze saabrijder overtuigd van een bezoek voor de volgende sleuteldag. Deze dag hebben we nog 3 nieuwe saabrijders mogen verwelkomen welke ook aangenaam verrast waren van de opzet en zeker van de hulp en adviezen van bereidwillige kenners en deskundigen. Meerdere mensen, ook van buiten de regio en uit Belgie, vonden de weg naar Beek.

Een kleine greep uit de plaatsgevonden werkzaamheden:
Olie en filter vervangen, aandrijfashoes vervangen, uitlaat wisselen, temperatuursensor, lpg-vulslang, tectyleren, brandstoffilter. Niet te vergeten de mogelijkheid om eens een kijkje/inspectie ónder je saab te nemen. Werkzaamheden welke voor die dag te groot waren konden bij René ingepland worden als reparatie.

Met koffie, vlaai en frisdrank in de kantine was er de gelegenheid voor een gezellig praatje en konden de bezoekers advies inwinnen.

Door het (droge) weer was er ook de mogelijkheid om buitd de auto en onder de motorkap te kijken. Om 15.00 uur werden de werkzaamheden afgesloten en om 16.00 uur de poort gesloten. Met zo'n 20 tot 25 auto's was het ook nu weer een geslaagde dag voor de vele bezoekers. Op naar de volgende sleuteldag met dank aan Rene Coumans.

Tekst: Pierre Hameleers

Foto's: Wim Scholl

Sponsoren