U bent hier:

Regioavond Limburg Plaatwerk, zwakke delen per model.

Van alle modellen die SAAB in de loop der jaren geproduceerd heeft is wel bekend welke zwakke punten de carrosserie en het plaatwerk hebben en per model is dat ook nog eens verschillend.

Dit zijn dus de plaatsen waar roestvorming het meest ontstaat en deze plekken vallen soms niet zo snel op, dus als men het ontdekt is het ook wel vaak "te laat".

Als je van plan bent een (gebruikte) SAAB te gaan kopen, maar ook als er een of meerdere in bezit hebt, is het goed te weten waar je speciaal op moet letten of welke delen je in de gaten moet houden. 

 

Ton Ramaekers liet op deze regioavond de zwakke delen in het plaatwerk -per model- nog eens de revue passeren en gaf, mede aan de hand van een beamer presentatie een uitgebreide toelichting op de zwakke plekken bij de diverse modellen:

De 95/96 – de kokerbalken, de bodemplaat, spatborden, achterscherm en de kriksteunen.

De  99/900 – de spatbordranden, de vloer, het front, de onderkanten van deuren, de asdoorvoer, dwarsbalken en de schokbrekerbevestigingspunten.

Van de 9000 was er tot slot een mooie doorsnede tekening met alle roestgevoelige punten.

 

Ton gaf bij alle aandachtplekken ook aan wat we kunnen doen om de plaatwerk roestplekken weer afdoende te repareren. Een zeer leerzame avond voor het 25 tal bezoekende leden.

Sponsoren