U bent hier:

regioavond Limburg “buiten rond de auto’s

De week waarin deze regioavond viel zou wel eens een van de natste weken in de geschiedenis kunnen zijn.
In Limburg viel op meerdere plaatsen op twee dagen tijd meer dan 120 mm regen, een hoeveelheid die normaal is voor twee maanden.

Er was echter één droge dag en dat was de dinsdag waarop de regio Limburg het jaarlijkse evenement “buiten rond de auto’s” gepland had.
Rond acht uur ’s avonds –bij een lekker temperatuurtje van zo’n 20 graden- verzamelden zich ruim 20 Saab’s op de parkeerplaats van het MFC in Spaubeek: 96 2-takt en V4, Sonett III, 99, 900 Classic en NG, 9-3 en 9-5.
Een brede verzameling dus, waarvan de combinatie van Rob Wetzels het meest in het ook sprong. Zijn Indisch gele 96 V4 valt door de kleur altijd al op, maar hij had er nu zijn nieuwste aanwinst aan vast gekoppeld: een klassieke caravan van het Limburgse merk Yvonne (Mostard) uit 1964.

Als je bij de meesten van ons een SAAB neer zet, kunnen we daar uren over praten, dus kunt u zich voorstellen hoe een aantal  Saab’s  uitgebreid bekeken en besproken werd, zoals de 99 EMS uit 1978 van Matthijs Blankesteijn en een Sonett V4 uit 1974 uit de Sonetten verzameling van Vincent Theelen.
We vergaten bijna om een drankje te bestellen aan de bar van ons clublokaal en toen de deelnemers al aanstalten maakten om naar huis te gaan dacht ik er pas aan om een foto te maken. Het was toen ook al behoorlijk donker.

Het blijft dus nog steeds leuk zo buiten rond de auto’s .

Sponsoren