U bent hier:

Regio Limburg Avondrit

We hadden weer geluk op onze laatste regioavond voor de zomerpauze. De hele week regende het zoveel dat hier en daar van een natuurramp gesproken wordt.

De vrijdagavond van de 24e juni verzamelden zich ruim 25 deelnemers met een stuk of 15 Saab’s bij een stralende zon op de Sint Pietersberg -bij Maastricht- om de avondrit  te gaan rijden en het getal van de buitentemperatuurmeter gaf hetzelfde als de datum aan, dus 24 graden!
We hadden een paar 96 2-takts, iets meer 96V4’s, één 99, enkele 9-3 Sport Cabrio’s  en Estate modellen en één 9-5, dus een gevarieerd gezelschap.
Bij aankomst had menigeen weer even tijd nodig om te genieten van het geweldige uitzicht over de stad Maastricht.
Pogingen om alle deelnemende Saab’s voor een foto mooi op een rijtje te krijgen lukten maar gedeeltelijk. Sommigen hadden het nog te druk met het bekijken van het uitzicht en het Saab-spul.

Nadat de routebeschrijvingen waren uitgedeeld konden we starten. We reden het eerste deel van de Limburg Tour van vorig jaar, zo’n 48 kilometer.
Dat begon met de afdaling van de St. Pietersberg, met daarin de scherpe haarspeldbocht voor de tuinmuur van André Rieu en vervolgens over de Maas, langs het Gouvernement richting het Heuvelland.
Haarspeldbochten kregen we daar nog genoeg, tussen Bemelen en Berg en Terblijt en als je achter de 2-takts een berg op moest, was je blij als er een recirculatieknop op je ventaltiesyteem zat.

We vervolgenden de route via Valkenburg-Houthem naar het Noord-westen, langs Maastricht-Airport naar Geulle, Elsloo en Urmond, het gebied tussen de Maas en het Julianakanaal.
Frans en Wim hadden de route willen eindigen in Roosteren, maar omdat daar wegen geblokkeerd waren eindigde de rit in het gehucht Nattenhoven, op het terras van Café “Lombok”.

Hier was het een drukte van jewelste, want de laatste vrijdagavond van de maand is het daar ook muziekavond en er stonden drie accordeonisten op het terras te spelen, niet één voor één, maar alle drie tegelijk. Gezellig natuurlijk, maar soms moest je wel even harder praten om je verstaanbaar te maken.
Omdat de temperatuur nog steeds aangenaam was, hebben we tot een uur of elf nog nagepraat onder het genot van een drankje.
We kunnen weer terugkijken op een geslaagde avondrit en regio Limburg begint aan de vakantiepauze. Voor een paar van ons een drukke tijd want de Limburg Tour komt er aan!

Sponsoren