U bent hier:

Lumburgtour 2016

Met 73 Saab’s (we hadden 2 pechgevallen aan de start) gingen op deze stralende zondagmorgen de deelnemers aan de 24e Limburg Tour van start, vanaf de parkeerplaatsen van het de prachtige Auberge “de Rousch” in Heerlen.

Een heel scala aan Saab typen was vertegenwoordigd: 2-takten, 96V4, 99, 900 met of zonder dak en dat al of niet dakloos gold ook voor enkele 900NG’s.
Verder nog een ruime vertegenwoordiging van 9-3 OG en NG en ook 9-5 OG en NG.

Het was verrassend dat je, vanuit een stad als Heerlen vertrekkend, meteen in de natuur, met stijle bochtige weggetjes terecht kwam en na zo’n 23 kilometer door het Zuid-Limburgse heuvelland getoerd te hebben, kwamen we België binnen.
Meteen veranderde dan ook het uiterlijk van de dorpjes, waar we doorheen gingen, die ook buitenlands klinkende namen hadden, als Plombières, Hombourg, Montzen, Henri-Chapelle, Clermont, Thimister en St. Jean-Sart.
Alhoewel… dat laatste dorpje vierde haar 800 jarig bestaan en men had een grote feesttent op de weg neer gezet. Dus dat stuk route moesten we overslaan.
De organisatie van de LT was gelukkig hierop voorbereid en had al een omrijdtraject aan de routebeschrijving toegevoegd.
Iedereen lukte het zo om –na ruim 72 kilometer- weer Nederland binnen te rijden.

Het deelnemersveld was al lang geheel uit elkaar ‘gevallen’, want de organisatie had een zevental suggesties voor een rustpauze op een terrasje in de routebeschrijving opgenomen.
Ook de laatste 30 kilometer hadden nog prachtige bochtige weggetjes met stijgingen en dalingen en mooie vergezichten voor de deelnemers in petto.
De finish was dezelfde Bourgondische locatie als de start en de keuze uit 3 buffetten (vis, chinees/indisch en Italiaans) viel erg in de smaak.

De regio Limburg kan dus weer op een zeer geslaagde Limburg Tour terugkijken en wij benieuwd of de oproep om foto’s van deze prachtige dag op te sturen ook wordt opgevolgd.
Misschien komt er dan nog een fotoreportage op de website.

Sponsoren