U bent hier:

De Ronde van Deventer

De ronde van Deventer – 24 september 2022

De plannen om samen met de facebook groep “Saab Cabrio Groep – Nederland” een toertocht te organiseren lagen er al een poosje, maar de pandemie en andere evenementen gooide steeds roet in het eten. We werden als organisatoren toch wel verrast door het aantal aanmeldingen, bij net geen 100 equipes hebben inschrijving noodgedwongen moeten sluiten.

Waarschijnlijk door het wisselvallige weer vielen er op laatste moment toch wel wat equipes af, maar mochten we desondanks toch 85 equipes verwelkomen aan de start bij Hotel Van der Valk in Deventer. Om een beetje spreiding te verkrijgen in het deelnemersveld werd er in vier groepen gestart. Na de koffie en welkomstwoordje/briefing startte de eerste groep om 11.30 uur. De uitgezette tourrit over 117 km, bracht de deelnemers door Deventer, over de IJsseldijk naar Wijhe, tussendoor naar Heino, van Heino tussendoor naar Dalfsen, waar we een koffiestop hadden gepland bij het Saab museum van de familie Tammeling “Takt2Aero”. Van onze poging het deelnemersveld uit elkaar te trekken, kwam weinig terecht, zodat met veel kunst en vliegwerk, net geen 100 !! Saab Cabrio’s een plekje vonden op terrein van het museum. Johan en Wouter hadden wat vrijwilligers ingeschakeld, die iedereen veilig in- en uitgeleide deden en de koffiezetapparaten, draaiend op volle kracht.

Na het museum ging de route verder van Dalfsen over de vecht naar Vilsteren en Ommen, van Ommen richting Lemele, laat er in Lemele nog een Saab Museum gevestigd zijn, dus de deelnemers werden getrakteerd op nog een tweede museumbezoek. Net als bij “Takt2Aero” in Dalfsen keken de deelnemers hun ogen ook uit bij de collectie die Gerrit Jan Hallink in de loop van jaren heeft opgebouwd. Na het museumbezoek bij Gerrit Jan, ging de route over de Lemeleberg weer langzaam richting Deventer. Bij van der Valk hadden we nog een nazit gepland en konden de deelnemers met een “natje en droogje” napraten.

De drie initiatiefnemer van de tourrit, te weten: Peter van Amen, Ron van Dorsten en Alfons Heetjans kwamen tot de conclusie dat deze samenwerking tussen de Saab Cabrio Groep en Saab Club Nederland herhaling verdient!

Sponsoren