U bent hier:

Regio Oost & Saab Classic Vereniging 'Deventer Koekrit'

Herfstrit – Deventer Koek

 

Op zondag 7 oktober 2018 heeft de jaarlijkse Saab Classics in samenwerking met Saab Club Nederland ( regio Oost) Herfstrit plaatsgevonden. Vanuit een prachtige startlocatie ( Sandton IJsselhotel) en met een heerlijk herfstzonnetje vertrokken de eerste van de 60 deelnemende equipes rond de klok van half elf om te gaan genieten van de natuurgebieden rond de IJsel en de Veluwezoom.

Voor de organisatoren ( Harry Bijker en Dick van Tussenbroek) was het een aardige uitdaging om de 60 deelnemende Saab’s en 130 mensen met een kop koffie en een bijbehorende lekkernij te ontvangen en daarna de route te laten rijden. Een compliment mag worden gegeven aan beide heren en aan de vele andere vrijwilligers die hebben meegeholpen om er een onvergetelijke herfstrit van te maken!

De rit van ongeveer 90 kilometer was voorzien van een aantal uitdagingen, te beginnen met het vrijwillig beantwoorden van de 1e van 10 vragen bij het verlaten van de parkeerplaats. Nadat de verschillende deelnemers de enige aanpassing in de routebeschrijving hadden overwonnen kon men vanuit Steenderen de weg vervolgen richting Baak, Bronkhorst en het veerpontje over de IJsel nemen richting Brummen, Eerbeek, Laag Soeren en de Posbank. Op deze prachtige dag in oktober was het zeer goed mogelijk om te genieten van de omgeving en niet te vergeten van de wegligging van de Saab in één of meerdere van de haarspeldbochten die genomen moest worden om de weg richting Rheden en vliegveld Terlet te kunnen vervolgen. Vele deelnemers aan de Herfstrit maken voor het bereiken van de finish locatie gebruik van de mogelijkheid om in het centrum van Hoenderloo te genieten van het lekkerste ijs van de Veluwe ( ijs van Co).

Bij aankomst op de finish locatie in Apeldoorn ( van der Valk hotel aan de westzijde van de A50) konden de deelnemers op aanwijzing van de parkeerbegeleiders hun Saab parkeren op type. Het gevolg hiervan was een prachtig overzicht van deelnemende Saab’s 96, 90, 99, 900, 9000, 9-3 en 9-5.

Goed om te zien dat jong en oud in goede harmonie en onder het genot van een afsluitend drankje elkaar bedankten voor de fijne rit en met een hartelijk Tot Ziens de weg richting huis aanvaarden.

 

In Saabberichten 4  2018 zal er ook een verslag geplaatst worden

Sponsoren