U bent hier:

Regio Limburg - regioavond SAABioscoop

Onze eerste regio-avond van 2024 in onze vertrouwde BMV in Spaubeek, was de traditionele SAABioscoop filmavond samen met onze partners. Het is ieder jaar weer afwachten hoeveel partners zich geroepen voelen om een SAAB-club regio-activiteit bij te wonen. Het aantal lijkt in ieder geval ieder jaar toe te nemen. Ook enkele nieuwe leden die zich hadden aangemeld tijdens InterClassics Maastricht, gaven ,,acte de présence”.
Gezien de beschikbare ruimte was het maximaal aantal deelnemers gesteld op 30. Gelukkig hebben we nèt niemand hoeven teleurstellen. Na de gebruikelijke start met een drankje aan de bar zijn we naar de filmzaal gegaan, waar het aantal van 30 personen juist passend was.  De film die vertoond ging worden, was een Nederlandse televisie productie uit 2002, genaamd Polonaise. Deze film is nooit in een cinema vertoond, waardoor er weinig informatie op internet te vinden was, laat staan de hele film. Hierop heeft onze regio-coördinator zijn opsporingsgenen geactiveerd en is via diverse omwegen bij de productiemaatschappij terecht gekomen, waar regisseur Nicole van Kilsdonk nog één exemplaar te leen beschikbaar had. Compliment Jan-Willem….en het was de moeite waard.
De film gaat over strubbelingen tijdens stilstand in een file en laat zeer regelmatig een SAAB 99 en SAAB 900 Cabrio de revue passeren. Uiteraard ontstaan er met de personen die de SAAB’s besturen allerlei bijzondere situaties, waarbij uit de zaal regelmatig gereageerd, gelachen of geapplaudisseerd werd. Bijna verbazingwekkend hoe creatief deze film in elkaar steekt en iedereen van begin tot eind wist te boeien. Tijdens de aftiteling klonk er enthousiast applaus van het publiek!
Er was door de SAAB-club ook aan de inwendige mens gedacht en we werden in de pauze getrakteerd op een consumptie met Limburgse vlaai en na afloop was er voldoende tijd om nog samen na te praten, over de film en je eigen SAAB-verhaal. Kortom, wederom een zeer geslaagde regio-avond waar SAAB en de sociale interactie, zowel in de film als in de pauze’s tussen de leden volledig tot hun recht kwamen.

Sponsoren