U bent hier:

Regio Limburg - SAAB Voorjaars-Sleuteldag (SVS)

Maart 2024, een drukke maand voor de Regio Limburg met 2 activiteiten die zich snel opvolgden:  de Saab Voorjaar Sleuteldag op 23 maart  en op 26 maart de maandelijkse regio-avond over het ‘detailen’ van auto’s (zie volgende verslagje).

Voor de SVS hadden zich 35 leden aangemeld om bij onze gastheer, Garage René Coumans in Beek, met hun SAAB aanwezig te zijn om ‘te klussen, te kletsen of te kijken’. Dit allemaal onder het genot van een kop koffie met een stukje Limburgse vlaai. 

De weergoden waren ons niet heel gunstig gezind: het was nogal koud en korte droge perioden werden afgewisseld met stortbuien,  een flinke hagelbui en als klap op de vuurpijl: onweer, maar dit mocht de pret niet drukken.

Ondanks de sombere weervoorspelling hadden alle aangemelde leden de weg naar Beek aangedurfd,  inclusief een echtpaar uit Loon op Zand. 

Gezien het groot aantal aanmeldingen gecombineerd met het slechte weer, was het een drukte van belang binnen in de garage. Voor de goede orde was een schema opgesteld om optimaal gebruik te kunnen maken van de beschikbare hefbruggen. Tijdens de werkzaamheden werd er door de organisatie toegezien op de veilig uitvoering van de geplande werkzaamheden evenals de veiligheid van de overige bezoekers.

Enkele klussen die gedurende de dag voorbij kwamen waren: een dame met haar 99GL, die haar nieuwe aanwinst wel eens van onder wilde inspecteren, een slechtlopende 96V4 met  een carburateurprobleem, een 900 GLi met een verdacht benzineluchtje dat de bestuurder regelmatig in hoger sferen bracht (remedie: vervangen van kunststof vulpijp),  een 900NG met een haperend cabriodak, enkele SAAB’s die de remmentestbank wel eens wilden uittesten, een 99 met een haperende snelheidsmeter en een schoonvader-schoonzoon-koppel met een beurtje voor hun ‘nieuwe’ 9-3.  Als je er zelf niet uitkwam, was er altijd eigenaar René of een van de aanwezige leden die de helpende hand bood.

Voor 2 van de bezoekers eindigde de SVS helaas in mineur: een 900NG bleek niet alleen een defecte cabriokap te hebben, maar bij vertrek ook een defecte BDP-sensor, waardoor dit echtpaar uiteindelijk door de ANWB netjes in Loon op Zand afgeleverd werd.  Een andere ongelukkige bezoeker had zijn Saab 96 op de openbare weg geparkeerd en vond deze terug met (lichte) schade aan een achterspatbord…..Jammer.

Toch mag de organisatie van de SVS terugkijkend op een zeer goed bezochte, gezellige en succesvolle  SAAB Voorjaars- Sleuteldag.

Sponsoren