U bent hier:

Regio avond Limburg - How to Wash Your Saab

Op 26 maart 2024 waren circa 25 leden in Spaubeek aanwezig voor een presentatie over het ‘poetsen’ van auto’s. Raymond Janssen had speciaal voor deze gelegenheid een PowerPoint-presentatie gemaakt, waarbij alle facetten van het autopoetsen - met een chique woord ‘auto detailing’ - aan bod kwamen.

Volgens Google betekend ‘auto detailing’: een proces, waarbij een auto van top tot teen wordt schoongemaakt en gepolijst, zodat deze weer zo goed als nieuw uitziet.

Detailen blijkt een intensieve klus, die je onder omstandigheden zelf kunt uitvoeren mits je de juiste tools, kennis én kunde bezit. Raymond deelde zijn kennis niet alleen met veel enthousiasme, maar ondersteunde deze met de nodige technische informatie en poetsmiddelen en producten, die hij had meegebracht.

Tijdens het detailen gaat Raymond zelf als volgt te werk: eerst wassen (2 emmer-methode), daarna kleien dan polijsten gevolgd door sealen/beschermen. Deze procedure duurt afhankelijk van de grootte van de auto en de staat van de lak minimaal 8 manuur,  maar kan al gauw uitlopen naar 16 of meer manuren.

Om de auto na al deze werkzaamheden in een optimale staat te kunnen behouden, moet de autolak volgens Raymond niet alleen een wekelijkse wasbeurt, maar ook een uitgebreide kwartaal wasbeurt, een halfjaarlijkse behandeling en een jaarlijkse behandeling ondergaan. Buiten lakconservering besteedde Raymond ook nog aandacht aan het  onderhoud van leer en kunststof onderdelen, bumpers, cabriodaken, ruiten en velgen/banden.

Vanwege de uitgebreide informatie en de vragen van de toeschouwers tikte de klok al gauw 23.00u aan. Het bleek een meer dan boeiende avond, voorgedragen door Raymond die zich zelf ,,een goede hobbyist” noemt, maar voor ons als toeschouwers na afloop meer als een echte professional gezien werd.  Dit laatste werd nog maar eens bevestigd door een aantal ‘vóór en ná’-foto’s van auto’s die door Raymond gedetaild waren: een wereld van verschil.

Deze theorie-avond krijgt op 30 april nog een praktisch toegift, waar we de theorie van het autodetailen, in de praktijk kunnen brengen onder het toeziend oog van ‘onze Professional’.  

L&R1

Sponsoren