U bent hier:

SCN Onderdelendag I

Op 1 juni heeft de SAAB club  weer flink uitgepakt tijdens de traditionele onderdelen dag op de locatie Piershil bij ons magazijn.

Gelukkig dat de dag, die niet was opgenomen in de activiteiten kalender, toch is georganiseerd.

Op initiatief van enkele leden, zijn er een aantal bedrijven benaderd die speciale activiteiten ontplooien voor onze SAAB,s. 

KM- Tronics uit Berkel en Rodenrijs, die had een stand met verlichting atributen voor de 9-3 en 9-5, deze bestonden uit LED verlichting unit,s, verbeterde lenssystemen en modules ter voorkoming van oververhitting van de ECU in de SAAB,s.

Door een eenmalige aanbieding konden SAAB club leden zich aanmelden bij de TC van de SAABclub, voor de inbouw van een dergelijk “Hitteschildje” en waar nodig een uitlezing met een Tech2 door de TC SCN.

Door de vele reacties was Mark van Kampen van KM-Tronics in samenwerking met de TC SCN gedurende de hele dag in de weer om iedereen van dienst te zijn.

Dion Hillebrink van Dion Hpt uit Apeldoorn had zijn handen vol aan het upgraden van de SAAB,s door de software aan te passen. Ook hier heeft hij een speciaal tarief  op deze onderdelen dag gehanteerd. Veel leden maakte hiervan gebruik.

Reier Numans, die als specialiteit LED verlichting inbouw en aanpassingen uitvoert aan de SAAB,s en daarnaast nog vele andere speciaal onderdelen ontwikkeld en levert.

Rond de kramen was ook veel activiteit, vele leden en leveranciers hadden weer de moeite genomen om hun waar te presenteren en aan de man/vrouw te brengen.

Het magazijn presenteerde de interessante onderdelen. 

De “Moeilijk verkrijgbare Onderdelen Commissie” presenteerde nieuwe brandstof tanks voor de klassieke SAAB,s 95 en 96. Van aluminium. Stalen tanks hebben, door de toevoeging van Ethanol aan de benzine, sterk de neiging tot het vormen van corrosie (roest) aan de binnen zijde van de tank. Dit is onwenselijk en niet voorspelbaar, dus levert gevaar op.

 

Op het plein was een nieuw element aanwezig, namelijk een catering stand, die voor elk wat wil,s had, van broodjes, koeken, koffie en frisdrank en als klap op de vuurpijl een broodje gehaktbal.

Zij hadden het druk en hun waar vond gretig aftrek bij de bezoekers. In vorige jaren werd dit altijd door vrijwilligers gedaan, maar door de krappe tijd van voorbereiding is voor deze oplossing gekozen. Ik denk dat we kunnen vaststellen dat het voor herhaling vatbaar is.

 

Tot slot, kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde onderdelen dag, met veel blije standhouders en kraamverkopers. Het is goed om de organisatie van de onderdelen dag via deze weg een pluim te geven en te bedanken voor hun inzet.

Sponsoren