U bent hier:

SCN Onderdelen Dag II

Onderdelendag op 14 oktober?

U vraagt zich natuurlijk af waarom er een vraagteken bij deze koptekst staat.

Nou dus gewoon omdat ondergetekende zich afvraagt of de titel van dit evenement nog wel aansluit bij wat er praktisch allemaal te zien en te koop is op zo’n dag.

En ik ben ook zo vrij om daarover mijn mening te geven: nee dus.

Er is veel en veel meer te ervaren dan alleen maar het aanbod van (oude) Saabonderdelen!

Met een beetje een angstig voorgevoel reden wij naar het adres van Bert en Willem en hun bedrijf Saab V4 Oldtimers aan de Gildetrom te Veenendaal. Onderweg ons hardop afvragend hoe ze het daar zouden kunnen organiseren qua ruimte, indeling en parkeergelegenheid.

Wat een verrassing was dus de aankomst, waar werkelijk alles was aangepast voor een geslaagde dag. Mooie indeling van kramen, zowel binnen als buiten opgesteld en natuurlijk de buffetstand, waar charmante bediening en gastvrijheid ons direct een warm welkom gaven.

Vol enthousiasme ga je zo’n terrein over en de hal door. Je word tsteeds vrolijker van de stands en hun standhouders. Met bekenden als bijv. Rein, Thom, Ronald, John, Dennis,  Onno, Aart enz. enz. Verschillende generaties Saab (onder)delen aanbieders natuurlijk maar allemaal met een eigen specifiek aanbod van Saabparts al dan niet gebruikt. En met bijbehorende verhalen en adviezen.

Aanbieders niet alleen uit Nederland maar o.a. ook uit België en Duitsland en voor alle duidelijkheid naast onze eigen onderdelenmagazijn, dus ook aanbod van professionele Saabservice partijen, leden van onze club zelf en van de andere, buitenlandse vriendenclubs!

Een bijzondere stand, het vermelden meer dan waard: “onze Johan” met de Saabbutiken. Voor diegene die het nog niet weten: Johan is zo’n 2 meter groot en groots in het verzorgen van allerlei attributen die je als Saab fanaat wil hebben. Van een scala aan miniatuurmodellen, boeken, tot aan unieke gimmicks  toe. Alles wat kwaliteit en Saab uitstraalt biedt de eveneens stralende Johan aan.

De gastheren liepen terecht trots rond. Bert en Willem trakteerden ons ook op een mooie rij van Saab Sonett’s. Helemaal gerestaureerde type II en III exemplaren en ook een Sonett-II in opbouw.

Zelfs een Sonett-III op lpg die nog “aan de beurt” moet komen stond startklaar opgesteld. Wat  enthousiast werd gedemonstreerd en met het bekende V4 gebrul als resultaat. Vakmannen met liefde voor hun werk en ook nog eens een groot hart voor de Saabclub. Bert en Willem bedankt voor jullie gastvrijheid en de wijze waarop jullie dit allemaal mogelijk maakten!

Moraal van dit verhaal: noem het voortaan Saabbraderie of Saabdag, want je kan er echt veel meer opdoen dan alleen maar onderdelen! Zet er nog een snackkar bij met terrasje en het wordt zelfs een Saabfestival.

 

 

Sponsoren