U bent hier:

IntSaab2014 - Polen Malborg

In het zeer zonnige weekend van 8 – 10 augustus vond in de Poolse stad Malbork de Internationale Saab Clubs meeting plaats. Malbork is een kleine stad met als belangrijke attractie het in Gotische stijl, in baksteen opgetrokken Slot Mariënburg. Het uit 1274 n.C. stammende Slot en de stad liggen aan de rivier “Nogat”.

Zo’n IntSaab is genieten van veel Saabs, interessante lezingen (ditmaal door rallyrijder Simo Lampinen) en gezellig samen zijn met bekende en nieuw ontmoette Saabliefhebbers. Op het sportveld in Malbork waren bijna alle Saab-modellen te zien: van bullnose 93 tot 9-5 NG. Bij elkaar zo’n 300 Saabs. Dus genoeg bandjes om “tegen te schoppen” en informatie uit te wisselen. Sommigen scoorden dat ene onderdeel op de onderdelenmarkt en anderen leuke Saab-goodies. Een toeristische route langs bezienswaardigheden in de streek rondom Malbork had tot gevolg dat er meer Saabs in de regio te zien waren dan ooit. En die Saabs bleken voor de lokale bewoners koppendraaiers te zijn. Fotogeniek zijn de Saabs zeker, zoals te zien is op de fraaie foto’s van Robert van der Linden.

Op de Saabs zag je de meest uiteenlopende kentekenplaten: heel Europa wel vertegenwoordigd, zelfs Israël, Canada en Nieuw Zeeland waren aanwezig. En Nederland? Ja, Nederlanders zijn er altijd en overal in hun Saabs. In grote getale, ook ditmaal weer. Machtig mooi. En volgend jaar? Het Saab Festival eind mei 2015 in Trollhättan of de IntSaab2015 begin augustus 2015 in Noorwegen of allebei? Ik weet het nog niet, maar keuze genoeg in Saab bijeenkomsten, zowel in Nederland als in het buitenland.

Sponsoren