U bent hier:

InterClassics Maastricht MECC 2020

Interclassics 2020: Vijf Saabs in een hele grote beurs.

 

Zoals ieder jaar was de regio Limburg namens Saab Club Nederland aanwezig met een stand op de InterClassics 2020 in het MECC in Maastricht. Ons thema was 50 jaar Sonett III en dat paste prima bij het overkoepelende InterClassics thema van dit jaar: Forgotten Classics, Epic designs from the past. Dit thema was uitgewerkt in een indrukwekkend mooie expositie van 20 van deze vergeten klassiekers. Eén van deze, voor een deel uiterst kostbare, auto’s was een Saab 92. Op een enkele kenner na heeft niemand gezien dat zijn achterlichten een beetje merkwaardig waren…

Voor autoliefhebbers is het ieder jaar weer zeer de moeite waard om naar de InterClassics te komen. Bijna alle automerken zijn vertegenwoordigd. In de grote beurshallen op de begane grond ging het naast de expositie vooral om de verkoop van honderden auto’s en accessoires van allerlei soorten. Hele mooie auto’s en spullen voor soms hele indrukwekkende prijzen. Een gele 900 klassiek cabrio en een bruine vierdeurs 99 zochten hier een  nieuwe eigenaar.

In de bovenhal stonden de autoclubs opgesteld. Wij hadden hier onze inmiddels vaste plek die mooi in de loop ligt van het publiek. We hadden gelukkig goede buren: de Volvo Klassieker Vereniging. Met een Zweedse vlag hebben we beide stands met elkaar verbonden zodat een prachtig Zweeds straatje ontstond. In onze stand stonden twee Sonett’s III, in de kleuren knalgeel en knaloranje. Echte blikvangers dus die dan ook veel publiek trokken. Veel bezoekers leerden hier tot hun verbazing dat Saab naast eigenwijze veilige en praktische auto’s ook zeer sportieve modellen heeft gebouwd. Bovendien stond in de stand een volledig kaal casco van een Sonett zodat we de anatomie van deze sport-Saab konden uitleggen. Hiervoor was veel belangstelling.

Niet alleen bij de bezoekers vielen de Sonett’s op. De jury van de FEHAC was erg onder de indruk van de originele staat van de gele Sonett III en beloonde deze auto met de derde prijs in de categorie Mooiste Clubauto!

Maastricht ligt centraal in Europa en is dus een uitstekende plek om de banden met de Saab-clubs van de buurlanden aan te halen. Naast het Limburgs en Nederlands waren ook de Duitse en Franse taal regelmatig te horen. Onze stand was dus een echte ontmoetingsplek voor Saab-liefhebbers. Ook dit jaar konden we weer nieuwe leden inschrijven voor de Saab Club Nederland.

Het InterClassics team van de regio Limburg kijkt terug op een zeer geslaagde beurs en heeft alweer zin in InterClassics 2021!

Sponsoren