U bent hier:

Regio avond Limburg

Verslag regioavond 29 januari 2019: Hoe is je passie voor SAAB ontstaan?

Vorig jaar -in 2018 dus- hebben we in Limburg een begin gemaakt om regioleden iets te laten vertellen over hoe hun passie voor SAAB is ontstaan, welke Saabs zij allemaal gehad hebben, of nog steeds bezitten en wat zij er allemaal mee beleefd hebben.
Het bleek een goede keuze om dit onderwerp weer terug te laten komen in de activiteiten kalender van dit jaar en mogelijk gaan we dit de komende jaren blijvend op de agenda zetten, zolang we leden vinden die iets kunnen en willen vertellen.
Dit jaar was het de beurt aan Wim Scholl en aan Sjef Habets om over hun Saab hobby te vertellen. Wim -die al meer dan 30 jaar SAAB rijdt- heeft in al die jaren toch zo’n 10 Saabs gehad en de cabrio waarin hij thans rijdt is dus nr. 11.
Hij voorziet dat het ook wel bij dit aantal zal blijven, want een ander merk rijden ziet hij niet zitten en het aanbod aan jonge Saabs met weinig kilometers droogt snel op.
Voordat het merk SAAB er bij hem aan te pas kwam, reed hij nog een zevental auto’s van andere merken (voornamelijk Ford) die ook allemaal in het verhaal met anekdotes en met foto’s voorbij kwamen..

Sjef heeft zich al vanaf zijn jeugd met techniek beziggehouden. Dat is ook later zijn beroep geworden. Het bezit van auto’s hield voor hem dan ook vanzelfsprekend in dat hij ook zoveel mogelijk alles zelf wilde doen aan onderhoud en reparatie.
Hij zocht de werking van onderdelen dan ook vaak tot op de bodem uit, als er iets stuk ging. Zelfs het vervangen van de complete motor bracht hij tot een succesvol resultaat. Sjef rijdt al ruim 40 jaar Saabs en hij heeft er in al die jaren maar 4 ‘versleten’.
Opmerkelijk is dat in deze jaren in totaal meer dan 1.000.000 kilometer heeft gereden.

De verhalen van deze twee SAAB rijders, die vanuit twee heel verschillende invalshoeken hun passie voor het merk beleven, maakten het voor de bijna 30 toehoorders tot een boeiende avond die -naar wij verwachten- in de toekomst nog best wel eens met andere sprekers een vervolg zal krijgen.

Sponsoren