U bent hier:

Regio Limburg - Buiten rond de auto's

Op deze 28e mei zaten we in de regio Limburg de hele dag een beetje benauwd naar buiten te kijken. De regen kwam al de hele dag met bakken naar beneden en we hadden voor ’s avonds het jaarlijkse ‘buiten rond de auto’s’ evenement gepland.

Vanuit de regiocommissie was al een suggestie gedaan dat bezoekers aan dit evenement maar -indien mogelijk- een paar grote parasols moesten meebrengen, zodat die als paraplu konden dienen. Aan die oproep had niemand gevolg gegeven en dat hoefde ook niet, want boven alle verwachting werd het tegen de avond droog en bleef het droog, zodat wij op de parkeerplaats van ons clublokaal MFC ’t Raodhoes in Spaubeek allerlei SAAB typen konden bewonderen, een twintigtal, zoals: de Sonett III, enkele 96’s V4, een paar 90’s en 99’s, de klassieke 900 en enkele 9-3’s van allerlei varianten en tot slot nog een Cadillac BLS Wagon.
Die laatste -hoor ik sommigen zeggen- is toch geen SAAB? Nou daar waren de meningen over verdeeld. Toen het interieur eens nader onder de loep werd genomen hoorde je steeds ‘kijk daar!’. Overal bekende onderdelen. Geen wonder ook, want deze Cadillacs werden ook geboren in de SAAB-fabriek in Trollhättan.

Er werd ook hier en daar onder de motorkap gekeken en gediscussieerd over mogelijke oorzaken van rare tikgeluiden of zo, zelfs een proefrit kwam er aan te pas om de oorzaak nader uit te pluizen. Het Limburg Tour team hield ook nog even een korte werkbespreking tussendoor.
Omdat de temperatuur deze dag niet boven de 17° was gekomen, werd eerder de bar van het MFC opgezocht, om nog -met een lekker drankje- na te praten. ‘Buiten rond de auto’s’ blijft nog steeds een leuke invulling van een regioavond.

Sponsoren