U bent hier:

Saab Cabrio Rally 2021 Twee dagen dakloos

Op 3 september 2021 ging de eerste Saab Cabrio Rally van start. Een initiatief van Alfons Heetjans en Erno Reuvekamp. Beiden gepassioneerd Saabisten en leden van Saab Club Nederland plus beiden lid van het Dutch Saab Classic Rallyteam, terwijl Alfons ook nog eens de leiding heeft over regio oost van Saab Club Nederland. Dus wat het Saabgevoel betreft zat het wel goed.

 

Op vrijdag 3 september ging de rally van start bij IJM Strandhuys in Vught. Twintig equipes, het maximum wat de organisatie toe liet, met even zoveel Saab cabrio’s stonden te trappelen. Na een korte uitleg van uitzetter Maarten van Lith van Dutch Rallyevents en een controle van de Redrive App op je telefoon, die je onderweg zou vertellen welke controles je had vergaard, ging het spul om de minuut van start. De, overigens perfecte routeboeken, waren onderverdeeld in “Fredag eftermiddag, Lördag morgen en Lördag eftermiddag. Een beetje Saabrijder begreep dat Zweeds.

De kaarten waren voor die vrijdagmiddag 1:100.000 en dat is soms best wel listig. Ook had Maarten van Lith er geen ‘Kaffee Fahrt” van gemaakt. De navigatoren en navigatrices moesten echt alle zeilen bijzetten en trapten in menig door Maarten opgezette val. De route was perfect zo door het Brabantse en Limburgse land. De organisatie had bedacht dat de deelnemers zo hier en daar op eigen gelegenheid wel een verfrissing konden nemen, maar dat bleek ijdele hoop. Ondanks een ruim, zeer ruim tijdschema sloeg bijna iedereen die pauze over en probeerde redelijk op tijd in Abdij Rolduc in Kerkrade te zijn, waar de prosseco wachtte en de sterke verhalen loskwamen. Tijdens het diner legde Maarten van Lith uit wat we wel en niet goed gedaan hadden. Oeps…dat kwam hard aan. Equipe 19 Jan Willem Nugteren met navigator Kees Vortman hadden slecht twee fout controles en dat was een prestatie daar er ook ook equipes waren met meer dan 1000 ( 10 controles) oplopend tot 5800 (58 controles) strafpunten. Maar de strijd was nog steeds open.

De volgende ochtend ging het verder in het Limburgse. Het was tot nu toe prachtig weer dus de kapjes gingen open en was het dubbel genieten.

We werden weggevlagd door Maarten voor het rijden van een zevental trajecten over 176,5 km

Het was oppassen geblazen. De schitterende smalle Limburgse wegen waren tevens bevolkt door wielrenners in grote groepen en ‘oldies’ op E-bikes, plus niet te vergeten de nodige wandelaars

Maarten van Lith had het ons niet echt makkelijk gemaakt. Met pijlen en vrije punten maar ook pijlen met barricades, pijlen en punten kortste route, grensbenadering en lange pijlen die wel een ingetekende lijn leken. Maar hoe dan ook iedereen kwam redelijk op tijd bij de pauze op het ‘Rijk van Margraten’. Van daar via de meest toeristische Limburgse wegen die je bedenken kunt, via Vijlen, Epe, Slenaken, Valkenburg en meer van die toeristische plaatsen waar het gehalte wielrenners nog eens werd verdubbeld, zeker op de Cauberg want daar moet ieder zich respecterende wielrenner de kuiten aanspannen. Het waren echt de laatste loodjes en bij sommige opdrachten was het echt puzzelen , zo bleek een punt ergens midden in een weiland te staan en gaf de kerk van Sint Geertruid ook nog wat hoofdbrekens.

Redelijk op tijd werden alle cabriorijder afgevlagd á la Max op Zandvoort en konden de cabrio’s op het binnenterrein van Abdij Roduc geparkeerd worden. De prosseco, die werd aangeboden door Saab Club Nederland, smaakte goed,

Aan het diner werden uiteraard alle vallen en grappen en grollen van de uitzetter uitgebreid besproken, daarnaast werd er onbetamelijk gelachen. Na de uitleg kwam het uur ‘U’. De prijsuitreiking. Winnaar, eigenlijk winnaressen, van de Saab Cabrio rally 2021 werden: Gonny Vijn met navigatrice Marja van Adrichem. Zij mochten naast een beker voor de eerste plaats ook nog eens zich een jaar lang ontfermen over de immense wisselbeker ter beschikking gesteld door Saab Club Nederland. Met slechts 900 strafpunten was het een eerste plaats om je petje voor af te nemen, zeker daar het voor navigatrice Marja de eerste rally was die zij ooit reed. Met een dankwoord van Saab Club Nederland voorzitter Merlijn Kalkman werd afscheid genomen van een voortreffelijk georganiseerde Saab Cabrio Rally 2021. De organisatoren Alfons Heetjans en Erno Reuvekamp beloofden dat er zeker een 2022 editie zal komen. Dat gaf een daverend applaus.

 

Palmares:

1e plaats: Gonny Vijl-Marja van Adrichem

2e plaats: Erno Reuvekamp-Miranda Reuvekamp

3e plaats: Mariëtte Kranendonk-Kees Kranendonk

 

 

Ad van Beurden

Equipe 17 samen met Gep Hoekstra

Sponsoren