U bent hier:

SCN Regio Noord-Holland

Donderdagavond 16 september 2021 was het zo ver! Eindelijk weer een Saab clubavond van de Regio Noord-Holland. Voor de eerste keer vanuit onze nieuwe uitvalsbasis, de Gallery of Dreams van Dirk en Cora Kuiper in Westzaan. Een mooie ruime locatie waar liefde voor auto’s volop is te zien, voelen en ruiken. Kort na 19 uur kwamen de eerste leden aangereden en zo ontstond op deze zonnige avond een mooie line-up van diverse Saab modellen. Een 900 Classic cabrio, een Sonett III, een 96 en diverse andere door hun eigenaren geliefde Saab modellen. De deelnemers waren direct weer in hun element! Heel leuk om enkele nieuwe leden van de Saabclub te mogen verwelkomen. 

 Deze eerste ‘post-Corona’ bijeenkomst stond in het teken van elkaar ontmoeten en bijpraten. Na een welkomst woord van Robert van der Linden trapten we de avond af met koffie en appeltaart aangeboden door Dirk en Cora Kuiper. Onze gastheer Dirk Kuiper verzorgde vervolgens een rondleiding door zijn Gallery of Dreams en praatte ons langs verschillende merken en modellen. De passie voor automobielhistorie spatte ervan af. En ook in de werkplaats van Dirk werden wij uitvoerig meegenomen in het vak, de ambacht van plaatwerker. En vak waar Dirk niet alleen al ruim 50 jaar ervaring heeft, maar waarin hij ook cursussen verzorgt. In de werkplaats stond o.a. een flink verroestte Porsche 356 die grotendeels opnieuw wordt opgetrokken uit vers staal. Uiteraard volledig met de hand gevormd en geklopt uit platen hoge kwaliteit staal. 

Na de rondleiding werd er onder het genot van een hapje en een drankje uitvoerig bijgepraat. En gelukkig ging het veel over Saab(s) en andere zaken en maar erg weinig over Corona. Het was erg gemoedelijk en gezellig. Tegen 22.30 uur gingen de laatsten weer richting huis. Wij kijken terug op een zeer geslaagde aftrap van een nieuwe reeks Clubavonden die hopelijk niet meer onderbroken gaan worden door Corona. Corona is nog niet verdwenen, maar de Saab clubavonden zijn weer helemaal terug!

 

Robert van de Linden & Robbert de Lange

Saabclub Regio Noord-Holland

Sponsoren