U bent hier:

Rolf Ebefors overleden (1936-2023)

15/01/2023

Op 14 januari 2023 bereikte ons via Peter Bäckström van het Saab Car Museum het nieuws dat Saab-legende Rolf Ebefors is overleden. Rolf was in de jaren ’60 en ’70 vooral bekend als motormonteur bij Saab’s wedstrijdafdeling. Daar werkte hij o.a. aan de rallymotoren van bekende Saab-rijders als Carl-Magnus Skogh, Erik Carlsson, Stig Blomqvist en Per Eklund. Hij stond bekend om zijn zeer brede ervaring: tweetakt, V4, 16-kleppen en turbomotoren hadden geen geheimen voor hem. Hij werd gewaardeerd om zijn grote nauwkeurigheid, gecombineerd met een zelden geziene vasthoudendheid om problemen op te lossen. Nadat de wedstrijdafdeling in 1981 werd gesloten ging hij door naar de motorafdeling op technische ontwikkeling. Na zijn pensionering bij Saab bleef Rolf werken bij ANA Trollhättan en bij het Saab Car Museum, waar hij zich vooral bezighield met renovatieprojecten. Rolf Ebefors is 86 jaar geworden.

Sponsoren