U bent hier:

NEVS gaat in sluimerstand

27/02/2023

23 februari 2023 is bekend geworden dat NEVS (National Electric Vehicle Sweden) in sluimerstand gaat.

Ontwikkelaar van elektrische auto's Nevs, gevestigd in de oude fabriek van Saab in Trollhättan, ontslaat daarom 320 van zijn 340 werknemers. NEVS (National Electric Vehicle Sweden) is een Zweeds bedrijf in elektrische auto's dat in 2012 de activa van de failliete automaker Saab verwierf. Het bedrijf kampt al een tijdje met financiële problemen en heeft nu aangekondigd alle activiteiten stop te zetten en in winterslaap te gaan.


Nieuwe CEO

Nog maar enkele dagen geleden maakte NEVS bekend een nieuwe CEO, Nina Selander, te hebben benoemd na het ontslag van oud-CEO Stefan Silk. De verwachting is dat het langzaam verdwijnen van NEVS een stevige impact op de lokale economie van Trollhattan zal hebben. Het hele artikel is te lezen op: https://www.saabplanet.com/nevs-will-now-go-under-hibernation-mode/

Sponsoren