U bent hier:

DSCR introduceert Erik Carlsson Competitie

11/04/2023

Saab heeft een rijk rally-verleden dat teruggaat tot de jaren '50 en '60. Erik Carlsson (1929-2015) was een legendarische Saab-rallyrijder en 's werelds eerste superster in de rallysport. Hij won races als de Rally van Monte Carlo (1962, 1963) en de RAC Rally (1960, 1961, 1962) en maakte indruk in de African Safari Rally in Kenia. Carlssons techniek om de motor op toeren te houden door met de linkervoet te remmen wordt tegenwoordig nog steeds in de rallysport toegepast. Na zijn actieve rallycarrière is Erik Carlsson Saab trouw gebleven. Als ambassadeur van het merk en de rallysport. Zijn motto: "Je moet nooit opgeven, nooit."

Erik Carlsson Trofee

Het Dutch Saab Classic Rallyteam heeft in 2023 de Erik Carlsson Trofee geïntroduceerd. Tijdens drie Saab-rally's en twee Saab-KLK's (KLK staat voor Kartläsningskurs) kunnen punten worden verdiend voor de enorme wisselbokaal die na afloop van de Saab Viking Rally in ontvangst genomen mag worden. De deelnemende rally's en KLK's zijn:

Bij deelname aan een van deze Rally's of KLK's ding je automatisch mee. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je in een Saab rijdt. De Toerklasse en de Sportklasse hebben een eigen klassement, zodat iedereen evenveel kans maakt. Henry Dommerholt, rekenmeester van het Dutch Saab Classic Rallyteam, houdt de stand gedurende het rallyseizoen bij. De (tussen)stand wordt gepubliceerd op de website van het Dutch Saab Classic Rallyteam en op de websites van de andere rally's. 

Sponsoren