U bent hier:

SCN Buitenlandreis

07/02/2024

De SAAB Club Lakes & Mountain Tour combineert de mooiste landschappen die men kan vinden in Slovenië en Italië met het rijden van prachtige routes. Ervaar tijdens de roadtrip de puurheid van het rijden in je eigen SAAB in een schitterende authentieke en originele omgeving met gevarieerde wegen langs de kust, meren en door de bergen. De 9-daagse tour begint in het plaatsje Bled in Slovenië en we zullen de dagen erna rijden door prachtige natuur en over bochtige wegen. De tour eindigt in Italië aan het prachtige Comomeer. We verblijven in zeer comfortabele hotels. Deze tour is een perfecte balans tussen het rijden van mooie wegen en vrije tijd om de omgeving te verkennen, er is dus genoeg tijd om tevens te relaxen op het strand, te flaneren over de boulevards, winkelen of een historische binnenstad te ontdekken.

SAAB Club Nederland Ledenreis - 2024

Locatie: De bergen en de meren van Noord-Italië en Slovenië

  • Professionele Nederlandse reis- en routebegeleiding (Roads4ClassicS)
  • Routeboek opgesteld volgens het bolletje/pijl kaartleessysteem
  • Rallyschildje voor op de auto en als blijvende herinnering
  • Overnachten in comfortabel hotels, inclusief ontbijt en een drietal diners
  • Vele mogelijkheden voor lunches en koffiestop’s op verrassende locaties, niet georganiseerd maar op eigen gelegenheid.
  • Wijnproeverij en een excursie naar de Grotten van Postojna.
  • Technische ondersteuning

Reisprogramma:

Dag 1 – Verzamelen, kennismaken met de groep en overnachten in een hotel aan het meer van Bled. We zullen de eerste twee nachten verblijven in een hotel die door maarschalk Tito vaak werd gebruikt voor de ontvangst van gasten. Er wordt deze eerste dag nog geen rit gereden. Aan begin van de avond zal het roadbook uitgedeeld en toegelicht worden en proosten we op een leuke en gezellige reis.

 

Dag 2 – 1e rij-dag route Bled – Vršic pass – Bled. (via een klein stukje Italië) We gaan deze eerste rij-dag de eerste bergpas “bedwingen”, namelijk de Vršic pas, deze pas heeft maar liefst 50 haarspeltbochten! Avonds hebben we een diner in een hoger gelegen kasteel van Bled, met een prachtig uitzicht over het meer en magische plek om met elkaar te dineren. Daarna overnachten in hetzelfde hotel als de eerste dag. (afstand ca. 166 km).

 

Dag 3 – Route Bled – Postojna. Op deze derde reisdag rijden we via het binnenland naar Postojna. De route zal via verschillende binnenwegen en dorpjes lopen. Eenmaal aangekomen bij de grotten van Postojna eerst inchecken in het hotel, even opfrissen en daarna om 17:00 met z’n allen de grotten bezoeken. We overnachten in het Nationaal park Postojna in een hotel vlak bij de grotten. (afstand ca. 157 km)

 

Dag 4 – Route Postojna – Lido di Jesolo. Deze dag zullen wij Slovenië verlaten en reizen we door naar Italië.  Via het binnenland rijden we naar Triëste om daarna de kunstlijn te volgen naar onze bestemming Lido di Jesolo. We overnachten in Lido do Jesolo, degene die Venetië willen bezoeken kunnen dat vanuit Lido di Jesolo doen of je blijft bij het hotel en het strand (afstand ca. 157 km).

 

Dag 5 – Route Lido di Jesolo – Garda meer. De vijfde reisdag is een wat langere rit, maar wel met een schitterende eindbestemming, namelijk het Gardameer. Via het binnenland en stuk langs het Gardameer rijden we naar ons volgende hotel. We overnachten aan het Gardameer in een sfeervol hotel in het centrum van Riva del Garda. De middag en avond zijn vrij te besteden. (afstand ca. 233 km)

 

Dag 6 – Route Garda meer – winery Pfitscher – Stelvio. Op de zesde reisdag laten we het Gardameer achter ons en rijden we richting de Italiaanse Alpen. Onderweg richting de Stelvio pass wordt een tussenstop gemaakt op een landgoed voor een wijnproeverij. Daarna vervolgen wij onze weg naar het hotel aan de voet van de Stelvio pass. (afstand ca. 200 km)

 

Dag 7 – Route Stelvio – Comomeer. Deze dag rijden we verder de Stelvio pas af om daarna onze route te vervolgen richting het Comomeer. Uiteraard is er ook voldoende tijd ingepland om de Stelvio nog een keer te ervaren en wat uitzichten te fotograferen. We overnachten aan het Comomeer in een wat kleiner familie hotel. Na aankomst in het hotel is er voldoende vrije tijd om de omgeving te verkennen. (afstand ca. 146 km)

 

Dag 8 – Route Comomeer – circuit Monza/ Milaan – Comomeer (dag met geheel vrije invulling). Deelnemers kunnen kiezen rijden naar het circuit van Monza, naar Milaan of beide combineren. Uiteraard kan men er ook voor kiezen om bij het hotel en zwembad te blijven, kortom genoeg mogelijkheden om de dag te vermaken. We overnachten weer in hetzelfde hotel als de dag ervoor. In de avond wordt met een borrel en  hapjes deze roadtrip op gepaste wijze afgesloten.

 

Dag 9– Deze dag staat in het teken van ontwaken, ontbijten, uitchecken en een begin maken aan de terugreis of verder reizen naar je volgende bestemming! Iedereen kan zijn eigen vertrektijd bepalen.

 

Deze reis wordt volledig uitgevoerd door Roads4classicS (www.roads4classics.com),  u boekt deze reis dan ook rechtstreeks bij Roads4classics. Professionele reisorganisator met ruime ervaring met het organiseren van, op maat, auto- en motorfietsreizen.

De kosten voor deze unieke Saab Club Nederland ledenreis bedragen €. 1.840,00 per persoon, op basis van een tweepersoonskamer. Dit bedrag is inclusief 8 overnachtingen, 3 gezamenlijke diners, parkeren bij de hotels, entree grotten van Postojna en een wijnproeverij, maar exclusief de toeslag voor eenpersoonsgebruik (op aanvraag) Inschrijven voor deze ledenreis kan middels bijgevoegde link: https://www.saabtour.nl/tours/inschrijven/.

Voor aanvullende informatie kun je een mail sturen aan Alfons Heetjans op mailadres: info@saabtour.nl of regiooost@saabclub.nl Telefonisch ben ik bereikbaar op telefoonnummer: 06-22405099

Sponsoren